Butik açmak isteyen kişilerin en merak ettikleri konuları derledik. En önemli konuların başında gelen ürünleri nerelerden hangi şartlar altında tedarik edilebilir. Nasıl güvenli ticaret yapılır birlikte inceleyelim.
Butik Açmak İçin Toptancı Bulma
Toptan giyim firmaları tekstil merkezlerinin yoğun bulunduğu yerlerde bulunabilir. Anlaşma yapmaya meyilli olduklarını bilmenizde fayda olduğunu söyleyebiliriz. Sizden önce de anlaşmalar yaptıkları için, çoğu zaman oyun kurucular kendileri olmak ister. Genellikle çalışma usulleri bir ürünün tüm bedenlerini satma üzerine kuruludur. Mesela bir ürünü 36,38,40,42 bedenlerini almanızı isterler. Bu yüzden kar marjınızı bu şartı düşünerek hesaplamalısınız.
Toptancıların çalışma şartlarını öğrendikten sonra ödemelerinizi vadeye dayalı yapmanız elinizde ki nakit fonu pazarlama için kullanabilirsiniz. Ancak nakit ödeme konusunda ısrarcı olmaları üzerine nakit iskontosu talep etmeniz en doğal hakkınız gibi davranmayı unutmayın. Zira ticarette nakit her zaman çalışır.
Kombin yapmayı mutlaka düşünün. Pantolon, bluz gibi ürünlerin satışını yaparken kemer seçeneğini müşterilerinize sunmayı unutmayın. Tüm ürünleri nakit alarak elinizde ki nakit akışını bozmamaya özen gösterin. Bol seçenek az nakit ödeme ile anlaşma yapmak işinizin en kilit noktasıdır unutmayın.
Sermayesiz Butik Açılır mı ? – AÇILMAZ
Sermayesiz butik kavramı esasında size “dropshopping” sistemini satma veya kiralama üzerine olabileceği gibi yalnızca ürün alma yöntemiyle de sermayesiz butik açabilirsiniz. Ancak sermayesiz açma konusunda dikkatli olmanız da fayda var.
Unutmamalısınız ki “ücretsiz bir hizmet yoktur”. Ücretsiz sermayesiz gibi kavramlarla karşılaştığınız anda ürünün siz olduğunu asla unutmayın. Dropshopping konusunu ayrıca anlattığımız yazımızı okumanızı tavsiye ederim. Sermayesiz yapılan her iş beraberinde bir dizi problemleri getirir ve sonucunda size hukuki masraflar geri dönecektir. Çünkü sizin ürünü satın aldığınız kişi “tüzel kişi” yani bir satıcı , sizde bir tüzel kişi olarak yapacaksınız. Ancak siz bu aşamada tüketici hakları değil ticaret mahkemelerinde hakkınızı arayacaksınız. Ancak müşteri gerçek kişi olduğundan, doğrudan tüketici haklarına giderek sizi bir dizi masraflı işlere bulaştırabilecektir.
Dropshopping bu yüzden çokta karlı bir iş değildir. Anlatıldığı gibi olsaydı bu sistemi size anlatarak satanlar “eğitim” değil “ürün satarak” geçimini sağlarlardı. Anlatılan rakamlara doğrudan inanmamanız faydanıza olacaktır. Dropshopping anlattığımız içeriği okumanızı tavsiye ederiz.
E-Ticaret Sitesi Web Tasarımlarınız İçin siteden bilgi alabilirsiniz.